Naturlig hjälp vid akuta infektioner

Så här i infektionstider är det på sin plats att informera om att det finns ett kraftfullt alternativ till traditionella huskurer och vårdcentraler.

influenza-156098_1280

Jag börjar med ett generellt råd jag inte kände till innan jag läste homeopati. Feber är någonting bra och något vi måste vara väldigt rädda om. Febern hjälper kroppen att göra sig av med bakterier, virus och andra mikroorganismer. Om vi trycker ner den med febernedsättande medel så försvårar vi för kroppen att ta hand om infektionen och det tar längre tid att bli frisk. Om febern blir hög, gör ett kallt omslag över pannan och handlederna så kan du få ner febern en hel grad. Bland det värsta man kan göra om man har en infektion är att slänga i sig några Treo och jobba på som vanligt. Ibland måste vi tillåta oss att vara sjuka. Lyssna på din kropp och respektera de signaler som den skickar ut.

Enligt WHO är antibiotikaresistens ett av det största problemen vi står inför. I vissa fall är antibiotika livsnödvändigt och därför måste vi vara väldigt restriktiva att ge det i fall som inte behöver det.

Dessutom har  man sett att antibiotika kan påverka tarmfloran upp till ett år efter avslutad kur. Tarmfloran är en stor del av vårt immunförsvar och om den blir störd så har kroppen svårare att ta hand om bakterier och virus, vilket resulterar i upprepade infektioner och mer segdragna förkylningar.

Med klassisk homeopati stärker man istället immunförsvaret och man bevarar de goda bakterierna som behövs för att ta hand om infektionerna.  Homeopatiska läkemedel är naturliga och utan biverkningar, dessutom miljövänliga.

Vid öroninflammationer, bihåleinflammationer, urinvägsinfektioner och liknande besvär hjälper klassisk homeopati både snabbt och effektivt. Vad många inte vet är att det hjälper även vid virusinfektioner som t ex influensa och körtelfeber.

Jag har hjälpt fleratalet patienter som haft återkommande besvär i 10-tals år och som efter några månaders homeopatisk behandling inte fått tillbaka infektionen mer.

Om du bor i Stockholmsområdet finns en akut klinik intill Mariatorget som har öppet för drop-in måndag till torsdag kl 15-19. www.homeopatiakuten.se. Om du inte har möjlighet att besöka dem, kan du istället kontakta mig på Cecilia@homeopatica.se

http://http://vetenskapenomhomeopati.se/akutvard/homeopati-battre-an-antibiotika-vid-akut-oroninflammation#.VmaYLZy1oFp.facebook