Balansera kvinnliga hormoner på naturlig väg


Det är verkligen inte lätt att vara kvinna, framförallt inte när hormonerna spökar och gör livet till en kamp! Man känner inte igen sig själv och kan inte låta bli att söka gräl hos äkta män, pojkvänner och inte minst barn. Några dagar per månad kan man identifiera sig med ett PMS-monster. Inget shutterstock_241966711är roligt, allt är irriterande och samtidigt blir man ledsen över att man säger saker man inte menar till de som betyder mest.Andra lider av svettningar, dagtid och nattetid. Står på balkongen mitt i natten och fläktar sig. Ska ha möte på jobbet och vad händer då? Illröd och genomsvett. Vill inte ta östrogen preparat med rädsla för biverkningar.

Hormoner kan ställa till det för oss på en rad olika sätt:
– Migrän
– Humörsvängningar, ilska och nedstämdhet är vanligast
– Mensvärk
– Oregelbunden mens
– Utebliven mens
– Kraftig mens
– Tonårsakne och vuxenakne
– Magbesvär
– Värmevallningar
– Viktökning
– Känsliga slemhinnor
– Lust som antingen kan vara överdriven eller obefintlig eller någonstans däremellan.
– PCOs
– Endometrios

Jag inbillar mig att det är svårare än någonsin att bibehålla en normal hormonbalans. Ofta börjar vi tidigt med p-piller, hormonstavar, hormonspiraler, dessutom stressar vi för mycket vilket ofta ställer till det rent hormonellt. Vi äter för mycket socker och snabba kolhydrater vilket ytterligare adderar stress till vår arma kropp.  Som om det inte räcker exponeras vi dagligen för kemikalier i vår miljö och i vår föda. Inte lätt för kroppen att hålla ställningen i den finjusterade hormonbalansen.
Många viger sina liv åt att klura ut hur man kan förbättra eller bli av med sina besvär t ex lägga om kosten, äta kosttillskott, ta antidepressiva läkemedel ett par veckor varje månad, börja med p-piller, sluta med p-piller, äta stora mängder värktabletter, smörja huden med specialsalvor, ta läkemedel mot akne och använda naturligt östrogen. Ofta upplever man en viss lindring men ännu oftare måste man fortsätta med det man gör, vilket tyder på att obalansen fortgår, men man hittar ett sätt att leva med den.

Klassisk homeopati tar hänsyn till hela människan, både fysisk och psykiskt. Vi tror inte på att behandla en kraftig mens utan att samtidigt behandla migrän och/eller nedstämdhet. Vi tar de samlade symtomen som just du upplever och förskriver ett homeopatiskt läkemedel som stimulerar och stärker ditt immunförsvar så att kroppen själv kan ta hand om problemen. Utan biverkningar, utan beroende, helt naturligt och miljövänligt.

Jag vet att kroppen är fantastisk på att rätta till det som behövs, den behöver bara en knuff i rätt riktning för att komma vidare.

Hormoner i balans är en stor tillgång för oss kvinnor!

Boka en tid på www.bokadirekt.se eller mejla mig på cecilia@homeopatica.se så berättar jag hur homeopati kan hjälpa dig till en bättre balans.