Nervvärk i ansiktet

Min andra aha-upplevelse som jag fick av klassisk homeopati var följande.

Jag vaknade en morgon av en hemsk värk i höger ansikte. Det strålade från tinningen och ner mot kinden. Inga värktabletter hjälpte. Jag sökte mig först till tandläkaren som gjorde en röntgen och konstaterade att det inte var några fel på tänderna.

Vidare till vårdcentralen som skickade mig till en öron-näsa-hals specialist som gjorde en röntgen av bihålorna, men som inte fann något. Värken var så illa så jag kunde inte sova. Satt nätterna igenom med en ispåse på kinden för att försöka döva smärtan, men det hjälpte föga. Jag åt maxdos av Ipren och Alvedon i kombination och efter en vecka fick jag en störtblödning ur näsan på grund av läkemedelsförgiftning.

Jag fick en tid för magnetröntgen av huvudet, men inte heller där hittade de något fel. I ren desperation kontaktade jag återigen min tandläkare för jag kände att får jag inte hjälp med detta snart så klarar jag det inte längre.

Tandläkaren sade att tyvärr hittar vi inget, men det enda jag kan göra är att skriva ut antibiotika, för om det är någon form av inflammation som orsakar detta så kan det hjälpa. Jag hämtade ut receptet och efter ett par timmar så började smärtan så sakta att minska.

Veckan efter hade jag ett besök inbokat hos min homeopat som sade ”Varför kontaktade du inte mig?” – Ja, så här i efterhand, varför gjorde jag inte det? För jag förstod inte att jag kunde få hjälp av honom. Även om den värsta smärtan lagt sig så fick jag ett homeopatiskt medel av honom och efter några dagar utvecklades en liten ”snabel”, en fistel, på tandköttet på höger sida. Ur den lilla snabeln kom det ur var, som inte smakade tårta precis.

Det rann i några dagar och efter det fick jag tandvärk. Jag kontaktade återigen min tandläkare som då såg att en tandrot hade dött. Det var tydligen inget som syntes på röntgen i det stadiet jag var när smärtan kom, men nu kunde de se det. Det blev en rotfyllning och därmed slutar denna historia.

Om jag varit smart att söka mig till homeopatin direkt, så hade jag undvikit både smärta, röntgen och antibiotika, men ibland måste man gå den hårda vägen. Idag vet jag bättre.

Om du vill komma i kontakt med mig, mejla på cecilia@homeopatica.se eller ring 0705-731400