Behövs p-piller för att komma till rätta med tonårsakne?

”Å nej, inte en finne till! Tonåringen ser sig i spegeln och vill inte gå till skolan.

Ansiktet är täckt av blemmor och utseendet är allt hon kan tänka på. Hon är säker på att alla tittar på henne.

Hon äter antibiotika dagligen och använda en hel hög med hudvårdsprodukter specialiserade på tonårs hy. Hennes läkare rekommenderar henne även att börja med p-piller och hans argument känns i första anblicken som kloka, eftersom pillren även kommer att hjälpa henne mot mensvärken som är besvärande.

Behövs verkligen p-piller för att komma till rätta med tonårsakne? Är det rätt att tillföra kemiska hormoner i en kropp som redan har en hormonell obalans?Om du frågar mej så är svaret solklart NEJ!

Jag förstår att det är svårt som förälder att förklara för en tonåring att de inte ska använda den där starka krämen eller börja med p-piller.

Tonåringar vill ha snabba lösningar och är beredda på att gå långt för att undvika nästa finne. Det är där som vi föräldrar måste vara starka och förklara att man måste se sin kropp i ett långt perspektiv. Det vi gör idag, ser vi resultat av imorgon. Huden är kroppens största organ och en av dess viktigare funktioner är att utsöndra talg och svett. Om denna funktion förhindras genom att antingen smörja på krämer eller genom att inta läkemedel i olika former så kan det få allvarliga konsekvenser. Detsamma gäller i högsta grad starka antiperspiranter som många tonåringar också använder frekvent, men det får jag återkomma till en annan gång.

Homeopatiska läkemedel är tillförlitliga för att komma tillrätta med denna typ av hudbesvär. De innehåller inga kemiska substanser eller hormoner utan stärker kroppens immunförsvar och därmed balanseras hormonerna naturligt så att man kommer tillrätta med både hudbesvär och mensvärk.  Vem vet, kanske finns det en osäkerhet eller nedstämdhet som också kan bli avhjälpt? I vissa fall är det ingen snabb lösning, men det är en hållbar lösning som inte ytterligare bidrar till hormonella problem.

Balans handlar det om. Om kroppen inte är i form, skickar den ut signaler, mer eller mindre tydliga, på att något inte står rätt till. Respekterar vi dessa signaler istället för att dämpa dem, så bygger vi för framtiden. Vi behöver friska och starka tonåringar eftersom de är en del av framtiden!

Kontakta mig på cecilia@homeopatica.se så berättar jag mer.

2 reaktioner till “Behövs p-piller för att komma till rätta med tonårsakne?”

  1. Håller helt med. Men vad rekommenderar du? Måste min dotter besöka en homeopat för att veta vad just hon ska prova?
    Tack ?

    1. Hej Terese,
      Ja, jag rekommenderar er att ta kontakt med en välutbildad klassisk homeopat. Homeopati är en individuellt baserad behandlingsform, så en person med tillsynes samma besvär som en annan, kan få två helt olika medel ordinerade, helt enkelt för att vi är olika som individer. En kan vara frusen, en annan varm, en kan vara törstig och en annan otörstig och så vidare. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.