Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/8/c/homeopatica.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/contact-form-maker/contact-form-maker.php on line 231 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/9/8/c/homeopatica.se/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/contact-form-maker/contact-form-maker.php:231) in /customers/9/8/c/homeopatica.se/httpd.www/blogg/wp-includes/feed-rss2.php on line 8 Homeopatica http://blogg.homeopatica.se Smart Effektiv Framtida medicin Tue, 15 May 2018 11:50:05 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.9 Migrän – finns det naturlig hjälp? http://blogg.homeopatica.se/migran-finns-det-naturlig-hjalp/ Tue, 15 May 2018 09:44:47 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=147 Fortsätt läsa Migrän – finns det naturlig hjälp?]]> Migrän – detta gissel för så många människor. Man beräknar att ca 15% av Sveriges befolkning lider av migrän och sjukdomen är 3-4 ggr vanligare bland kvinnor än män.

För genomsnittspatienten handlar det om 1-2 attacker per månad men var fjärde patient har svår huvudvärk minst en gång per vecka.

Vad utlöser migrän?

Man säger att sjukdomen är ärftlig, men det finns många yttre omständigheter som kan påverka hur och när attackerna utvecklas:

 • Stress – är en typisk utlösande faktor. Anfallet kommer då vanligen när man slappnar av efter en stressig period. Lördagar efter en hård arbetsvecka eller första semesterdagen är typiska migräntillfällen.
 • Olika maträtter och starka sinnesintryck som ljus, ljud, lukt och smärta kan också utlösa ett anfall.
 • Kvinnliga könshormoner och hormonväxlingar har stor betydelse. I samband med eller efter en graviditet, vid mens eller vid klimakteriet.
 • Väderförändringar. Växlingar mellan hög- och lågtryck.

Det finns många andra utlösande faktorer och mönstret är ofta väldigt individuellt.

Sjukvården använder sig av en sk behandlingstrappa när man söker för migrän.

 1. Smärtstillande medel som paracetamol (Alvedon, Panodil), NSAID (Ibuprofen, Naproxen, Voltaren) och Acetylsalisalsyra gärna i kombination med koffein (Bamyl, Treo).
 2. Ovanstående i kombination med metoklopramid (mot illamående). (Primperan)
 3. Triptaner, som påverkar kranskärlen till hjänan och hämmar trigeminusnervens aktivitet (Imigran, Sumatriptan, Zomig).
 4. Ergotamin (Anervan) i sista hand, eftersom i kombination med triptaner kan de orsaka svåra sammandragningar av kärlen.
 5. Epilepsimedicin, som minskar nervernas känslighet (Topimax, Absensor, Gabapentin)

Ofta förekommer även behandling med betablockerare (Metroprolol, Seloken) eller antidepressiva preparat och på senare tid även botoxbehandling i pannan.

Många kvinnor med hormonell migrän får rekommendationen att använda p-piller eller annan källa till syntetiska hormoner för att förhindra ägglossning och därmed stänga av vår menscykel. Ingen bra idé om du frågar mig.

Totalkostnad för smärtstillande läkemedel på recept 2017 var 650 MSEK och för triptaner 154 MSEK. Sedan tillkommer den mängd som säljs utan recept, törs inte tänka på de siffrorna. Det blir en förskräcklig mängd piller vilket inte är bra för varken människa eller miljö.

Om dessa läkemedel förbättrade levnadssituationen för migränpatienter vore det en sak, men trots stora mängder läkemedel påverkas mångas vardag i alltför stor utsträckning. När man tvingas använda dessa läkemedel regelbundet så kan man till slut få huvudvärk av själva migränmedicinen. En ond cirkel alltså!

Jag har patienter som fått höra från sjukvården att deras migrän inte går att bota dvs att det är en kronisk sjukdom som man måste lära sig att leva med. Det gör mig ledsen! Inom homeopatin så säger vi att kroniskt betyder långvarigt och inte obotligt.

Klassisk homeopati

Klassisk homeopati är en medicinsk behandlingsform som syftar till att stimulera kroppens egen självläkande förmåga.

Homeopatiska läkemedel är tillverkade från djur-, växt- och mineralriket, ger inga biverkningar och är inte beroendeframkallande.

Det är miljövänligt och kostnadseffektivt. I Europa använder sig ca 100 miljoner människor av homeopati och många europeiska läkare arbetar med homeopatiska läkemedel. I Sverige är det fortfarande relativt okänt, men ett ökat intresse märks tydligt, mycket tack vare spridning på sociala medier.

Migrän svarar ofta bra på en homeopatisk behandling, framförallt om huvudvärken är huvudproblemet hos patienten samt att symtomen är specifika och pålitliga.

Det värsta är när någon uttrycker att det inte finns något mönster, i de fallen krävs både mer tid och uthållighet av både mig som behandlare och av patienten.

Behandlingen av kronisk huvudvärk kan ibland kompliceras då en mängd läkemedel kan ha ändrat det naturlig mönstret kring smärtan och lagt till biverkningar.

Hur sker en homeopatisk behandling mot migrän?

Under den första konsultationen behöver jag svar på ett stort antal frågor:

 1. Finns det tydliga symtom på huvudvärken? Var sitter den? Hur känns smärtan? När kommer den?
 2. Blir migränen bättre/sämre av något? Mat, väder, kalla/varma omslag, kräkning, ligga ner, menscykeln? osv
 3. Finns det någon tydlig utlösande faktor? T ex vid mens, vid ägglossning, efter graviditet, i samband med p-piller användning? vid tonåren? vid avslappning?
 4. Läkemedelsanvändning? Några biverkningar?
 5. Frågor ställs kring modaliteter, är du frusen/varm, törstig, påverkas generellt sätt av värme/kyla, begär eller aversion mot viss mat?

Efter denna genomgång matchar jag den samlade symtombilden med det homeopatiska läkemedel som överensstämmer bäst. Läkemedlet intages efter ordination och efter ca 5 veckor gör vi en uppföljning för att stämma av att läkningen har startat och att den fortskrider enligt plan.

En homeopatisk behandling är högst individuell varför ett medel som fungerat bra för en person, inte fungerar för en annan person, även om huvudvärken i sig ser precis likadan ut, helt enkelt för varje människa är unik och alla har vi våra egna erfarenheter som påverkar oss.

Jag har många patienter som har gått från svår huvudvärk varje vecka, stora mängder läkemedel (upp till 80 st per månad) till att på några månader bli helt besvärsfria och fria från läkemedel, trots att man kanske lidit av migrän i över 20 år. De uttrycker ofta att de fått tillbaka sitt liv och varför har jag inte testat detta tidigare!

Jag önskar att fler vågar testa denna skonsamma, miljövänliga terapi, som jobbar med kroppen och går till botten med var problemet ligger, istället för att bara dämpa symtom.

Gå in på www.klassiskahomeopater.se, Klassiska Homeopaters Yrkesförbunds hemsida, för att leta upp en välutbildad klassisk homeopat nära dig.

Samtliga som är anslutna dit har:

 • minst 600 utbildningstimmar i homeopati
 • basmedicinutbildning motsvarande 60 högskolepoäng
 • arbetar under sekretess
 • en ansvarsförsäkring.

Vill du prata med mig gällande just din situation så erbjuder jag 15-minuters gratiskonsultation där jag kan informera mer kring vad homeopati kan göra för just dig och du kan ställa dina frågor.

Jag erbjuder konsultationer via Skype eller så är du varmt välkommen till min praktik i centrala Norrköping.

Om du har Facebook: Gilla gärna  min sida https://www.facebook.com/CShomeopatica/ för att ta del av kommande blogginlägg.

Varma hälsningar,

Cecilia

Välkommen att kontakta mig om du har några frågor eller om du vill boka en tid.

Du kan även maila mig på cecilia@homeopatica.se

Namn:*
E-mail:*
Telefonnummer:*
Meddelande:
Fyll i karaktärerna du ser:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Tips för att hålla balansen under klimakteriet http://blogg.homeopatica.se/tips-for-att-halla-balansen-under-klimakteriet/ Fri, 27 Oct 2017 13:44:13 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=126 Fortsätt läsa Tips för att hålla balansen under klimakteriet]]> Lider du som så många andra av nattliga svettningar, torra slemhinnor, oregelbunden mens, mellanblödningar, låg sexlust, håravfall, sömnlöshet, oro, ångest, depression, dimmigt tänkande och trötthet och är mellan 35-50 år.

Det kan vara ett tecken på en hormonell obalans.

Vår produktion av progesteron börjar sjunka 10-15 år innan klimakteriet och kommer sedan att fortsätta att sjunka flera år efter det. Vi får inte ägglossning varje månad, vilket resulterar i ännu större brist på progesteron.
Tecken på progesteronbrist är:

 • PMS
 • Nedstämdhet, oro
 • Kraftigare mensblödningar och myom
 • Minskad lust
 • Trötthet, hjärndimma
 • Migrän
 • Övervikt, framförallt runt midjan
 • Rynkor och slapp hud
 • Svullnad i kroppen på grund av vätskeansamling
 • Underfunktion i sköldkörteln

Våra östrogennivåer kommer däremot inte att minska så mycket under åren före menopaus.

Strax innan kommer nivåerna plötsligt svängningar upp och ner och det är då SVETTNINGARNA kommer.

Andra tecken på östrogenbrist är:

 • Hjärtklappning
 • Ökade svettningar
 • Sömnrubbningar
 • Muskel- och ledvärk
 • Koncentrationssvårigheter
 • Ilska, irritation
 • Depression

Trots att vi i samband med klimakteriet får östrogenbrist, så har vi ändå oftast en östrogendominans då nivåerna av progesteron är ännu lägre.

Några bra tips för att återfå balans under klimakteriet

Kemikaliebanta

Naturliga hudvårdsprodukter som Rosenserien, Maria Åkerberg eller något annat märke som inte innehåller kemikalier som parabener, BHT (konserveringsmedel), parfymer osv.

Själv använder jag mig nästan enbart av ren sesamolja, med lite tillsatt lavendel för doftens skull. Jag använder det som duscholja och för att smörja in mig.

Naturligt skolskyddsmedel – Vanliga solskyddsmedel är ofta är en kemikaliecocktail av rang. Istället gör jag en egen kräm av kokosolja, morotsolja och sheasmör och solar sedan med måtta. Ett plus är att solbrännan sitter längre och huden blir mjuk.

Naturlig deodorant – undvik antiperspirant deodoranter som gör det svårare för kroppen att utsöndra gifter. Här gör jag istället en egen av kokosolja, bikarbonat, potatismjöl och några droppar lavendel.

Rensa i städskåpet – städa istället med sopa, ättika, bikarbonat. Det gör jobbet minst lika bra och är bra för både dig och miljön.

Plastbanta – Ersätt matlådor i plast med burkar av glas. Finns jättebra på Biltema, IKEA, Clas Ohlson osv. Släng din vattenflaska i plast och köp en i rostfritt stål istället. Finns bland annat på ICA Maxi, Clas Ohlson och Klean Kanteen. De håller en evighet, fäller inte ut några ftalater och är lätta att hålla rena.

Näring

Undvik snabba kolhydrater och socker, dessa stressar kroppen och driver inflammationer.

Drick måttligt med alkohol. Det blir svårare för kroppen att bryta ner östrogenet om levern samtidigt belastas med alkohol.

Se till att du får i dig tillräckligt med bra fetter, eftersom dessa transporterar hormonerna i kroppen. Jättenattljusolja, Omega 3, kokosolja, havtornsolja, linfröolja är bra källor.

Ät ekologiskt i så stor utsträckning som möjligt. Kött och mejeriprodukter kan innehålla östrogena medel för att göda dem.

Sömn

Sömnen är jätteviktig. Lägg dig i tid för timmarna innan midnatt är viktiga för att kroppen ska kunna reparera sig. Sömnbrist skapar stress i kroppen.

Motion

Se till att du får motion, men med måtta. Hård träning innebär också stress, så dra ner på kraven och lyssna på kroppen.

Undvik syntetiska hormoner

Dessa hormoner kan inte fästa vid våra receptorer och därmed ta sig in i cellen utan de cirkulerar fritt i blodet. Vi får därmed inte de positiva effekter som vi får av naturliga hormoner.

Väldigt många p-piller och andra syntetiska hormoner syftar till att blockera ägglossning och därmed blockeras också en stor mängd av produktionen av det naturliga progesteronet. Kroppen försätts i ett ständigt klimakterietillstånd vilket är allt annat än naturligt.

Tyvärr är det väldigt många unga kvinnor som får p-piller utskrivna mot akne, migrän och oregelbunden mens. Sjukvården hävdar att det är bra för att normalisera menscykeln, men enligt mitt sätt att se det, kan du aldrig komma tillrätta med en hormonell obalans den vägen. Börjar man tidigt och äter under en lång period så riskerar du att skapa ytterligare obalanser.

Jag vill dock nämna att det finns kvinnor som har så stabila hormoner så de tycks kunna äta syntetiska hormoner utan att hamna i obalans, men av de kvinnor jag träffar så är de en minoritet.

För preventivmedel kan jag rekommendera att läsa om vad Birgit Linderoth skriver på www.gronabarnmorskan.se.

Rester av östrogen finns också i vårt dricksvatten och våra vattendrag pga kvinnors hormonbehandlingar. De är inte biologiskt nedbrytbara och mängden i miljön stiger stadigt.

Glädjande nu finns det reningsverk som har ny teknik som kan filtrera bort dessa substanser, men för att vara på säkra sidan kan det vara bra att överväga ett extra reningsfilter på kranen där hemma.

Stresshantering

När våra äggstockar minskar produktionen av könshormon tar binjurarna över. Om vi då stressar för mycket så prioriterar binjurarna istället produktion av kortisol (stresshormon) och vips så får vi en ökad hormonell obalans. Det är därför extra viktigt att kommat tillrätta med stressorer under denna period i livet.

Vad är det då som stressar oss?Ett jobb utom kontroll, sömnbrist, en olycklig relation, en sorg, besvikelser, en olycklig barndom, överdriven träning, överdrivet intag av alkohol, koffein.

Ta hand om dig och försök att få tid till yoga, meditation, avslappning, massage. Det är extra viktigt att du prioriterar dig själv för att må så bra som möjligt under dessa år.

Homeopati

En homeopatisk behandling är biverkningsfri och miljövänlig.

Det fina med en sådan behandling är att kroppen själv balanserar hormonerna. Det är en finkänslig mekanism och du behöver inte veta vilken typ av obalans du har. Vi behöver inga diagnoser för att kunna behandla, utan vi utgår enbart från vilka symtom din kropp skickar ut som signaler på att något inte står rätt till.

Ofta är det fråga om en kombination av obalanser både i könshormoner, binjurehormoner, sköldkörtel och även signalsubstanser som adrenalin.

Vi tar hänsyn till både kropp och själ. Har du stressorer som påverkar dig ständigt i form av t ex besvikelser, sorger, så får du hjälp att läka dessa kroppsminnen så att de inte ligger i bakgrunden och påverkar dig. Du kommer ofta till insikt om vilka steg du behöver ta i livet för att uppnå balans.

Hur snabbt går en behandling?I vissa fall går det snabbt, i vissa fall behöver kroppen längre tid på sig. Det beror bland annat på hur snabbt immunförsvaret reagerar, hur länge vi har haft besvär, hur känsliga vi är för t ex syntetiska hormoner och hur vi mår i övrigt. Är det flera hormoner som är obalanserade, börjar kroppen med det som är mest akut som t ex insulin för att därefter ta sig an könshormonerna.

Ingen kvinna ska behöva lida av sina hormoner, det är inte ett normaltillstånd att må dåligt flera gånger per månad.

Jag blir ledsen när kvinnor kommer till mig och berättar att de under hela livet fått höra att ”så är det att vara kvinna, du får lära dig att leva med det”. Så är det inte.

Varför inte testa om homeopati är något för dig? Det kan inte bli värre, utan många gånger blir det avsevärt mycket bättre.

Jag blir så tacksam och ödmjuk när patienter som t ex lidit av migrän under 20 års tid, berättar att det inte känt av det på flera månader.

Livskvaliteten ökar avsevärt när du inte behöver planera livet efter menscykeln.

Gå in på www.klassiskahomeopater.se, Klassiska Homeopaters Yrkesförbunds hemsida, för att leta upp en välutbildad klassisk homeopat.

Samtliga som är anslutna dit har:

 • minst 600 utbildningstimmar i homeopati
 • basmedicinutbildning motsvarande 60 högskolepoäng
 • arbetar under sekretess
 • en ansvarsförsäkring.

Vill du prata med mig gällande just din situation så erbjuder jag 15-minuters gratiskonsultation där jag kan informera mer kring vad homeopati kan göra för just dig och du kan ställa dina frågor.

Jag erbjuder konsultationer via Skype om du vill ha kontakt med mig eller så är du varmt välkommen till min praktik i centrala Norrköping.

Om du har Facebook: Gilla gärna  min sida https://www.facebook.com/CShomeopatica/ för att ta del av kommande blogginlägg.

Välkommen att kontakta mig om du har några frågor eller om du vill boka en tid.

Du kan även maila mig på cecilia@homeopatica.se

Namn:*
E-mail:*
Telefonnummer:*
Meddelande:
Fyll i karaktärerna du ser:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Påverkar sorger och besvikelser vår hälsa? http://blogg.homeopatica.se/paverkar-sorger-och-besvikelser-var-halsa/ Tue, 25 Oct 2016 08:49:40 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=106 Fortsätt läsa Påverkar sorger och besvikelser vår hälsa?]]> Vi hanterar alla sorger och besvikelser på olika sätt. En del blir förkrossade en tid men har ändå förmågan att ta sig igenom en sorg utan att det påverkar hälsan. Andra tar det till synes lugnare, men kan efter en tid (månader eller år) märka en rad olika symtom som kommer smygande. Det kan vara svårt att koppla det till den händelse man upplevt, men många av mina patienter har en aning om att det som händer i kroppen är på grund av just den händelsen andra är helt ovetande.

Det kan röra sig om en barndom som av olika anledningar inte varit optimal; föräldrar som inte varit närvarande, skilsmässor, misshandel eller husdjur som dött, far-och morföräldrars bortgång, men även en känsla av utanförskap eller problem i skolan kan sätta sina spår.

Sedan kommer tonårsförälskelser. För oss vuxna ser det ut som triviala händelser, men i vissa fall bär man med sig en rädsla för att bli sårad långt upp i vuxenlivet.

I vuxen ålder påverkar ofta skilsmässor, otrohet, svårigheter att få barn, traumatiska förlossningar, dödsfall av närstående, besvikelser på jobbet, barn som inte mår bra osv…listan kan göras lång. Livet är för många en prövning och få av oss går igenom det utan smällar.hostlov

Vissa tar dessa motgångar med en klackspark, för andra blir det en vändpunkt i livet. De kanske inte känner igen sig själv längre. Inget känns roligt.  Ökad oro, ängslan, rädslor, depression och ångest. Du kan ha svårt att lita på andra människor. Du kanske har byggt en mur runt ditt hjärta för att skydda sig mot ytterligare sorger, besvikelser och svek.

Det kan gå flera år och allt känns ok, inga uppenbara psykiska besvär, sedan händer ytterligare något som är en påfrestning. Det kan vara en akut infektion, stress, mörkret som kommer på hösten, sömnbrist och PANG, du kanske tappar fotfästet eller går ständigt och drar på förkylningar, du får sömnsvårigheter, inget känns roligt längre, mensen blir oregelbunden, du får migrän, du får magbesvär osv. Fysiska besvär kommer, som kan vara svårt att finna orsaken till.

Vi är alla olika som individer och de symtom som en person upplever i samband med sorg är inte samma som en annan person upplever. Kroppen kan egentligen producera alla typer av symtom i sin strävan efter att uppnå balans igen. Vi homeopater länkar t ex ett överdrivet saltbehov i kombination med att man börjar älta och analysera vad andra människor säger och gör samt ett ökat behov att dra sig undan till just sorg. Vi ser samband som sjukvården inte gör.

Klassisk homeopati är en individuell behandlingsform där vi tar hänsyn till just dina besvär och väldigt ofta upptäcker vi att det finns känslomässiga orsaker till fysisk ohälsa.

Många patienter har testat sjukvården innan de kontaktar oss. De har kanske gått i terapi för att försöka komma över jobbiga händelser och väldigt ofta har de testat både anti-depressiva-, ångestdämpande- och/eller sömntabletter men känner att problemen kvarstår eller till och med förvärras av denna behandling.

Jag tycker det är sorgligt att homeopati är så okänt i Sverige. I Europa använder över 100 miljoner människor homeopati och i många länder är det integrerat med den konventionella sjukvården. I Sverige har vi ett större psykiskt ohälsotal än i övriga Europa och jag tror att det till viss del beror på att vi har tappat tron på att kroppen själv kan läka ut de flesta besvär, utan inflytande av kemiska substanser. De homeopatiska läkemedlen arbetar med kroppen och inte emot och är helt utan biverkningar och beroenden.

Om du känner att du bär på en sorg som är svår att komma över och där du drabbats av symtom som du misstänker har med sorgen att göra, sök upp en välutbildad homeopat på www.sakh.se. Alla våra medlemmar har minst 600 utbildningstimmar i homeopati, 60 högskolepoäng (eller motsvarande) inom basmedicin, en ansvarsförsäkring samt arbetar under sekretess.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta mig på cecilia@homeopatica.se så bokar vi in en 15 minuters gratis konsultation där du kan ställa frågor kring just din situation och om homeopati kan vara något för dig.

PS. Det går bra att påbörja behandling vid sidan om eventuella läkemedel som du äter.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Naturlig hjälp vid allergi http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-vid-allergi/ Thu, 21 Apr 2016 10:09:29 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=90 Fortsätt läsa Naturlig hjälp vid allergi]]> Jippie!! Våren är här, som vi har väntat….men för en del börjar en säsong som är allt annat än härlig. Trötthet, nysningar, näsor som ständigt rinner alternativt är helt blockerade, astma, svullna, kliande ögon, eksem osv. Listan kan göras oändlig, för allergi kan ta sig så många uttryck.

Finns det ett naturligt alternativ till anti-histaminer, kortison och andra typer av konventionella läkemedel?

Ja, homeopatiska läkemedel har använts i flera hundra år för denna typ av besvär. Vi tittar på den samlade symtombilden, hur just din allergi ser ut och när på året du har besvär och vad du reagerar på. Jag har hjälpt många patienter med varierande typ av besvär.

För några år sedan hjälpte jag en man i medelåldern som haft besvär sedan han var 5 år gammal. Han hade under sin barndom spenderat flera år med hyposensibilisering, mängder med sprutor varje vecka, men trots detta så blev allergin allt sämre. När han kom till mig så åt han allergimedicin året runt, varje dag. Han reagerade både på flera olika pollen, pälsdjur och viss mat.

Jag tänkte själv att denna behandling kommer att ta tid eftersom han haft besvär i över 40 år, men redan efter första dosen märkte han en stor skillnad. Han fick klåda på kroppen som satt i under flera veckor, men samtidigt så lindrades allergisymtomen. Detta är nu 1½ år sedan och han har sedan dess bara tagit 2 st tabletter med anti-histamin och vi har upprepat den homeopatiska dosen 3 gånger när han börjat känna av allergin igen. En fantastisk och snabb reaktion.

Prova ett nytt sätt att hantera din allergi, som stärker kroppens immunförsvar så att det inte felaktigt reagerar på olika allergen istället för att ständigt dämpa symtomen.

Jag önskar alla en härlig vår!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Behövs p-piller för att komma till rätta med tonårsakne? http://blogg.homeopatica.se/behovs-p-piller-for-att-komma-till-ratta-med-tonarsakne/ http://blogg.homeopatica.se/behovs-p-piller-for-att-komma-till-ratta-med-tonarsakne/#comments Thu, 14 Apr 2016 09:49:13 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=68 Fortsätt läsa Behövs p-piller för att komma till rätta med tonårsakne?]]> ”Å nej, inte en finne till! Tonåringen ser sig i spegeln och vill inte gå till skolan.

Ansiktet är täckt av blemmor och utseendet är allt hon kan tänka på. Hon är säker på att alla tittar på henne.

Hon äter antibiotika dagligen och använda en hel hög med hudvårdsprodukter specialiserade på tonårs hy. Hennes läkare rekommenderar henne även att börja med p-piller och hans argument känns i första anblicken som kloka, eftersom pillren även kommer att hjälpa henne mot mensvärken som är besvärande.

Behövs verkligen p-piller för att komma till rätta med tonårsakne? Är det rätt att tillföra kemiska hormoner i en kropp som redan har en hormonell obalans?Om du frågar mej så är svaret solklart NEJ!

Jag förstår att det är svårt som förälder att förklara för en tonåring att de inte ska använda den där starka krämen eller börja med p-piller.

Tonåringar vill ha snabba lösningar och är beredda på att gå långt för att undvika nästa finne. Det är där som vi föräldrar måste vara starka och förklara att man måste se sin kropp i ett långt perspektiv. Det vi gör idag, ser vi resultat av imorgon.Huden är kroppens största organ och en av dess viktigare funktioner är att utsöndra talg och svett. Om denna funktion förhindras genom att antingen smörja på krämer eller genom att inta läkemedel i olika former så kan det få allvarliga konsekvenser. Detsamma gäller i högsta grad starka antiperspiranter som många tonåringar också använder frekvent, men det får jag återkomma till en annan gång.

Homeopatiska läkemedel är tillförlitliga för att komma tillrätta med denna typ av hudbesvär. De innehåller inga kemiska substanser eller hormoner utan stärker kroppens immunförsvar och därmed balanseras hormonerna naturligt så att man kommer tillrätta med både hudbesvär och mensvärk.  Vem vet, kanske finns det en osäkerhet eller nedstämdhet som också kan bli avhjälpt? I vissa fall är det ingen snabb lösning, men det är en hållbar lösning som inte ytterligare bidrar till hormonella problem.

Balans handlar det om. Om kroppen inte är i form, skickar den ut signaler, mer eller mindre tydliga, på att något inte står rätt till. Respekterar vi dessa signaler istället för att dämpa dem, så bygger vi för framtiden. Vi behöver friska och starka tonåringar eftersom de är en del av framtiden!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
http://blogg.homeopatica.se/behovs-p-piller-for-att-komma-till-ratta-med-tonarsakne/feed/ 2
Naturlig hjälp vid överdrivna rädslor http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-vid-overdrivna-radslor/ Mon, 21 Mar 2016 09:37:54 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=54 Fortsätt läsa Naturlig hjälp vid överdrivna rädslor]]> Idag bjuder jag på ännu en historia från mitt eget liv, ganska lång men hoppas ni orkar läsa.

En av mina förlossningar var minst sagt turbulent. Moderkakan höll på att lossna så 6 v innan beräknad nedkomst började jag störtblöda. Ambulans med ilfart in till förlossningen, fick en massa läkemedel och läkarna lyckades få stopp på blödningen. Jag fick ligga kvar för observation och efter 4 dagar så sade man att om det är lugnt idag så skulle jag få åka hem. Istället började det hela om och det blev ett akut kejsarsnitt.Allt gick bra och de lyfte ut en välmående pojke på 2.9 kg. Allt frid och fröjd. Sonen hamnade på Neo avdelningen och låg där i 2 veckor. Dagen efter snittet så fick jag gå ner till honom och amma för första gången. Lyckan var total!

Jag hade väldigt ont i magen och sade det till läkaren, som informerade att det var väldigt viktigt att jag var uppe och rörde på mig så mycket som möjligt. Jag fick morfin för att minska smärtan och för att jag skulle kunna vara uppe så mycket som möjligt. Varje steg var oerhört smärtsamt och jag sade till läkarna att det är inte snittet som gör ont, det är tarmarna! Jag åt lite grann och försökte hålla igång, men till slut gick det inte. Jag blev liggande och kved, efter några timmar började jag må illa och en kort stund efter det så började jag kräkas. Det visade sig att jag åkt på en tarmförlamning efter operationen. Några skräckdygn följde på det, då jag fick svälja en sond för kontrastvätska, vilket är det värsta jag varit med om. En läkare försökte först 2 ggr, sedan kallade de in en narkossköterska, tror han hette Leif. Han såg skräcken i mina ögon, gav mig ett fast handslag och sade ”Du kommer inte gilla det jag måste göra, men vi klarar detta tillsammans”. Jag litade blint på honom, och han lyckades få ner slangen i min mage, trots att jag hela tiden kräktes.

Jag var helt utmattad, kräktes konstant, hade så ont, och led av att sondslangen satt där i flera timmar och orsakade ständiga ulkningar. Mot slutet upprepade jag som ett mantra ”jag orkar inte mer, jag orkar inte mer”. En underbar undersköterska strök mig över kinden och höll min hand och sade ”det ordnar sig ska du se”. Jag ville dö, men hade fruktansvärt dåligt samvete för att jag hade en bebis att ta hand om, vilket jag inte kunde göra på flera dagar.

Röntgades 4 gånger det dygnet tror jag, innan läkarna konstaterade att det var inget fysiskt fel/hinder på mina tarmar.

Efter någon dag, började det så sakta återgå till det normala och första gången jag kunde gå på toaletten så tackade jag Gud för att det fungerade igen.

Man kan tänka att detta är slutet på historien, men för mig var det nästan början. Jag var rädd! Rädd för att kräkas, rädd för att gå ut, jag såg faror överallt. Om det kom en person emot mig med en hund, bytte jag till andra trottoaren för jag tänkte att den kunde attackera. Jag började få ångest vid flygresor. Alltid denna ständiga överdrivna konsekvensanalys. Jag och min man skaffade barnvakt för att gå ut och äta en kväll. Vi fick åka hem med maten i en kartong, för jag fick panik och trodde att jag skulle börja kräkas. Vilket nederlag!

DSCN2827 - Kopia

Jag hade farit illa, psyket var inte som förr, jag som varit en så cool person. Det tog enormt mycket energi att vara så ängslig och orolig för allt! Ibland sätter sig ett minne i kroppen/psyket som man inte förstår och som ter sig helt ologiskt.

Jag lärde mig att hantera situationer, gick i kbt-behandling och utsatte mig för olika ”faror”, men det var sååå jobbigt att vara rädd! Hade dåligt samvete också för allt hade ju gått bra. Jag levde och min son mådde bra och hade inte några komplikationer trots att han födds för tidigt. Jag sökte min homeopat och berättade om mina känslor.  Mellan mina orosattacker var jag helt lugn och som vanligt. Tänkte att jag håller på att bli tokig och kände mig deprimerad, ville inte gå ut, ville inte göra något, ville inte träffa någon.

Jag fick ett homeopatiskt läkemedel och kände att jag blev allt starkare. Idag kan jag känna att jag nästan är för cool. Inte mycket som jag oroar mig för längre och absolut inte över alla dessa småsaker som blir så jobbigt i längden.

Jag vet att många har liknande erfarenheter, det kan vara olika typer av smärtsamma minnen som stannar kvar i kroppen.

I mitt fall hade jag sett döden i vitögat, kände verkligen att jag låg i dödens väntrum och sådant sätter sina spår. Så fantastiskt med en behandlingsform som tar hänsyn till sådant som vi upplevt, som varsamt lägger ett pussel mellan fysiska och psykiska symtom.

Man behöver inte gå omkring och vara överdrivet rädd och orolig för allt och om man gör det betyder det inte att man håller på att bli tokig, det betyder att man har något tufft med sig i bagaget som måste tas hand om innan man kan återgå till den man en gång varit!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Balansera kvinnliga hormoner på naturlig väg http://blogg.homeopatica.se/balansera-kvinnliga-hormoner-pa-naturlig-vag/ Mon, 07 Mar 2016 12:02:08 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=45 Fortsätt läsa Balansera kvinnliga hormoner på naturlig väg]]>

Det är verkligen inte lätt att vara kvinna, framförallt inte när hormonerna spökar och gör livet till en kamp! Man känner inte igen sig själv och kan inte låta bli att söka gräl hos äkta män, pojkvänner och inte minst barn. Några dagar per månad kan man identifiera sig med ett PMS-monster. Inget shutterstock_241966711är roligt, allt är irriterande och samtidigt blir man ledsen över att man säger saker man inte menar till de som betyder mest.Andra lider av svettningar, dagtid och nattetid. Står på balkongen mitt i natten och fläktar sig. Ska ha möte på jobbet och vad händer då? Illröd och genomsvett. Vill inte ta östrogen preparat med rädsla för biverkningar.

Hormoner kan ställa till det för oss på en rad olika sätt:
– Migrän
– Humörsvängningar, ilska och nedstämdhet är vanligast
– Mensvärk
– Oregelbunden mens
– Utebliven mens
– Kraftig mens
– Tonårsakne och vuxenakne
– Magbesvär
– Värmevallningar
– Viktökning
– Känsliga slemhinnor
– Lust som antingen kan vara överdriven eller obefintlig eller någonstans däremellan.
– PCOs
– Endometrios

Jag inbillar mig att det är svårare än någonsin att bibehålla en normal hormonbalans. Ofta börjar vi tidigt med p-piller, hormonstavar, hormonspiraler, dessutom stressar vi för mycket vilket ofta ställer till det rent hormonellt. Vi äter för mycket socker och snabba kolhydrater vilket ytterligare adderar stress till vår arma kropp.  Som om det inte räcker exponeras vi dagligen för kemikalier i vår miljö och i vår föda. Inte lätt för kroppen att hålla ställningen i den finjusterade hormonbalansen.
Många viger sina liv åt att klura ut hur man kan förbättra eller bli av med sina besvär t ex lägga om kosten, äta kosttillskott, ta antidepressiva läkemedel ett par veckor varje månad, börja med p-piller, sluta med p-piller, äta stora mängder värktabletter, smörja huden med specialsalvor, ta läkemedel mot akne och använda naturligt östrogen. Ofta upplever man en viss lindring men ännu oftare måste man fortsätta med det man gör, vilket tyder på att obalansen fortgår, men man hittar ett sätt att leva med den.

Klassisk homeopati tar hänsyn till hela människan, både fysisk och psykiskt. Vi tror inte på att behandla en kraftig mens utan att samtidigt behandla migrän och/eller nedstämdhet. Vi tar de samlade symtomen som just du upplever och förskriver ett homeopatiskt läkemedel som stimulerar och stärker ditt immunförsvar så att kroppen själv kan ta hand om problemen. Utan biverkningar, utan beroende, helt naturligt och miljövänligt.

Jag vet att kroppen är fantastisk på att rätta till det som behövs, den behöver bara en knuff i rätt riktning för att komma vidare.

Hormoner i balans är en stor tillgång för oss kvinnor!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Naturlig hjälp vid akuta infektioner http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-vid-akuta-infektioner/ Tue, 16 Feb 2016 10:46:05 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=26 Fortsätt läsa Naturlig hjälp vid akuta infektioner]]> Så här i infektionstider är det på sin plats att informera om att det finns ett kraftfullt alternativ till traditionella huskurer och vårdcentraler.

influenza-156098_1280

Jag börjar med ett generellt råd jag inte kände till innan jag läste homeopati. Feber är någonting bra och något vi måste vara väldigt rädda om. Febern hjälper kroppen att göra sig av med bakterier, virus och andra mikroorganismer. Om vi trycker ner den med febernedsättande medel så försvårar vi för kroppen att ta hand om infektionen och det tar längre tid att bli frisk. Om febern blir hög, gör ett kallt omslag över pannan och handlederna så kan du få ner febern en hel grad. Bland det värsta man kan göra om man har en infektion är att slänga i sig några Treo och jobba på som vanligt. Ibland måste vi tillåta oss att vara sjuka. Lyssna på din kropp och respektera de signaler som den skickar ut.

Enligt WHO är antibiotikaresistens ett av det största problemen vi står inför. I vissa fall är antibiotika livsnödvändigt och därför måste vi vara väldigt restriktiva att ge det i fall som inte behöver det.

Dessutom har  man sett att antibiotika kan påverka tarmfloran upp till ett år efter avslutad kur. Tarmfloran är en stor del av vårt immunförsvar och om den blir störd så har kroppen svårare att ta hand om bakterier och virus, vilket resulterar i upprepade infektioner och mer segdragna förkylningar.

Med klassisk homeopati stärker man istället immunförsvaret och man bevarar de goda bakterierna som behövs för att ta hand om infektionerna.  Homeopatiska läkemedel är naturliga och utan biverkningar, dessutom miljövänliga.

Vid öroninflammationer, bihåleinflammationer, urinvägsinfektioner och liknande besvär hjälper klassisk homeopati både snabbt och effektivt. Vad många inte vet är att det hjälper även vid virusinfektioner som t ex influensa och körtelfeber.

Jag har hjälpt fleratalet patienter som haft återkommande besvär i 10-tals år och som efter några månaders homeopatisk behandling inte fått tillbaka infektionen mer.

Om du bor i Stockholmsområdet finns en akut klinik intill Mariatorget som har öppet för drop-in måndag till torsdag kl 15-19. www.homeopatiakuten.se. Om du inte har möjlighet att besöka dem, kan du istället kontakta mig på Cecilia@homeopatica.se

http://http://vetenskapenomhomeopati.se/akutvard/homeopati-battre-an-antibiotika-vid-akut-oroninflammation#.VmaYLZy1oFp.facebook

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Nervvärk i ansiktet http://blogg.homeopatica.se/nervvark-i-ansiktet/ Thu, 04 Feb 2016 09:24:18 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=18 Fortsätt läsa Nervvärk i ansiktet]]> Min andra aha-upplevelse som jag fick av klassisk homeopati var följande.

Jag vaknade en morgon av en hemsk värk i höger ansikte. Det strålade från tinningen och ner mot kinden. Inga värktabletter hjälpte. Jag sökte mig först till tandläkaren som gjorde en röntgen och konstaterade att det inte var några fel på tänderna.

Vidare till vårdcentralen som skickade mig vidare till en öron-näsa-hals specialist som gjorde en röntgen av bihålorna, men som inte fann något. Värken var så illa så jag kunde inte sova. Satt nätterna igenom med en ispåse på kinden för att försöka döva smärtan, men det hjälpte föga. Jag åt maxdos av Ipren och Alvedon i kombination och efter en vecka fick jag en störtblödning ur näsan på grund av läkemedelsförgiftning.

Jag fick en tid för magnetröntgen av huvudet, men inte heller där hittade de något fel. I ren desperation kontaktade jag återigen min tandläkare för jag kände att får jag inte hjälp med detta snart så klarar jag det inte längre.

Tandläkaren sade att tyvärr hittar vi inget, men det enda jag kan göra är att skriva ut antibiotika, för om det är någon form av inflammation som orsakar detta så kan det hjälpa. Jag hämtade ut receptet och efter ett par timmar så började smärtan så sakta att minska.

Veckan efter hade jag ett besök inbokat hos min homeopat som sade ”Varför kontaktade du inte mig?” – Ja, så här i efterhand, varför gjorde jag inte det? För jag förstod inte att jag kunde få hjälp av honom. Även om den värsta smärtan lagt sig så fick jag ett homeopatiskt medel av honom och efter några dagar utvecklades en liten ”snabel”, en fistel, på tandköttet på höger sida. Ur den lilla snabeln kom det ur var, som inte smakade tårta precis.

Det rann i några dagar och efter det fick jag tandvärk. Jag kontaktade återigen min tandläkare som då såg att en tandrot hade dött. Det var tydligen inget som syndes på röntgen i det stadiet jag var när smärtan kom, men nu kunde de se det. Det blev en rotfyllning och därmed slutar denna historia.

Om jag varit smart att söka mig till homeopatin direkt, så hade jag undvikit både smärta, röntgen och antibiotika, men ibland måste man gå den hårda vägen. Idag vet jag bättre.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
Naturlig hjälp mot eksem, psoriasis, acne, rosacea m.m http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-mot-eksem-psoriasis-acne-rosacea-m-m/ http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-mot-eksem-psoriasis-acne-rosacea-m-m/#comments Wed, 03 Feb 2016 15:40:57 +0000 http://blogg.homeopatica.se/?p=4 Fortsätt läsa Naturlig hjälp mot eksem, psoriasis, acne, rosacea m.m]]>

Jag startar min blogg genom att skriva om olika hudbesvär, eftersom det är anledningen till att jag arbetar som klassisk homeopat idag.

Sedan i slutet på 90-talet hade jag haft svåra besvär med så kallade husmorseksem, det vill säga handeksem där huden blir torr och irriterad på grund av hushållsarbete.

Jag smörjde under en tid med svag hydrokortisonkräm vilket lindrade för stunden, men så snart jag slutade smörja så kom det tillbaka. Jag skyddade händerna med handskar och sov med bomullsvantar och smörjde hela tiden med mjukgörande och kortison. Efter några år fick jag Betnovat utskrivet, som är en starkare kortison salva. Den var effektivare, men huden blev allt tunnare och dessutom råkade jag ibland ta med händerna i ansiktet så efter ett tag fick jag Rosacea i ansiktet som en biverkan!

10 år senare blev jag mamma för första gången och i samband med otaliga blöjbyten så blev händerna värre än någonsin. Jag låg och kliade händerna blodiga på natten.

Under graviditeten hade jag bestämt att nu får det vara slut med kortison, dels för att det kan gå över till barnet, dels för att det bara hjälpte för stunden. Jag provade allt på hälsokosten i smörjväg, åt höga doser med jättenattljusolja, fiskolja osv, men ingenting hjälpte.

Under en semester åkte jag förbi Strömstad och gick där in på en hälsokost för att kolla om de hade några andra tips på västkusten. Kvinnan i butiken frågade om jag hade testat homeopati, vilket jag inte hört talas om innan. Det grodde i huvudet på mig och när jag kom hem så tog jag kontakt med Gunnar Jansson i Norrköping. Jag fick en dos piller av honom och tänkte vad kan väl detta göra?

Någon vecka senare var eksemen värre än någonsin och jag fick nästan panik. Efter några dagar så lugnade det ner sig och på en månad var händerna helt läkta! Det är nu 10 år sedan och mina händer är som nya. Vilken lycka!smiley Mitt intresse för klassisk homeopati var definitivt väckt!

Hudbesvär som eksem, psoriasis, acne, rosacea är symtom som kroppen sänder ut som signaler på att något inte är i balans. När man smörjer med t ex kortison, så dövar man bara symtomet, men kroppen får inte någon chans att läka ut. Med homeopatiska läkemedel så startas kroppens egen självläkning som gör att besvär läker inifrån och ut.

Vi kan jämföra med att måla över en vattenskada! Det kan se snyggt ut på ytan, men det är inte hållbart i längden, vi måste ta hand om orsaken.

Vad är då orsaken till hudbesvär?

Jag har haft patientfall med till synes samma åkomma, utslagen har sett likadana ut, suttit på samma ställe men i ett fall bero på en hormonell obalans, ett annat fall en obalans i mineralnivån, ett tredje fall en känslomässig blockering.

Tonårsakne

Det är därför jag inte använder samma medel till samma besvär, utan för varje individ plockar jag det mest lämpliga medlet baserat på symtom som finns på både den fysiska och det psykiska planet.

Människan består inte bara av en fysisk kropp, hon har även känslor och tankar. För att göra människan frisk, måste behandlingen verka på alla plan.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin]]>
http://blogg.homeopatica.se/naturlig-hjalp-mot-eksem-psoriasis-acne-rosacea-m-m/feed/ 5